You are here

STIROFERT d.o.o.

Mesto: 
Brendovi: 
Kategorije: 

Privatno preduzeće StiroFert d.o.o. nudi tržištu nekoliko novih proizvoda.

StiroFert - termo kuće

Konstrukcije koje čuvaju energiju

U vremenu kada je čovek suočen sa sve većim uticajem klimatskih promena na zemlji za koje je i sam dobrim delom odgovoran pred njega se stavlja neodložan zadatak očuvanja prirode i životne sredine u kojoj je nezamenjivo upućen da živi i radi. I dok svetski stručnjaci rade na zadatku smanjenja emisije štetnih materija kompanija StiroFert je pred sebe stavila zadatak da u svom domenu tj. domenu građevinarstva da doprinos ekološkom očuvanju planete.

Čovek od davnina gradi sebi sklonište od surovosti prirode i u današnje vreme na našim prostorima je suočen sa problemom izgradnje ekološki i energetski prihvatljivih objekata koji će mu pružiti udobno okruženje u vrućim letnjim i isto tako u hladnim zimskim danima.

Pravilnim konstrutivnim i izvođačkim merama uz primenu adekvatnih materijala potrebno je postići adekvatne uslove koji su detaljnije prikazani u uporednom prikazu ponašanja StiroFert konstukcije u odnosu na klasično izolovane objekte.

Sve povratne informacije o praktičnosti, lakoći i brzini gradnje ovim sistemom su pozitivne. Isto tako uslovi eksploatacije gotovih objekata, kako u zimskom tako i u letnjem periodu, su pozitivni i iznad svih očekivanja.

Autor ovih novih proizvoda, koji su patentirani u R. Srbiji i nekoliko zemalja sveta (EU, Brazil, Meksiko, USA, Rusija, UAE...), je Dr Milan Kekanović sa Građevinskog fakulteta u Subotici, pod čijom kontrolom i nadzorom se odvija kompletna proizvodnja i primena.

Osnivač i vlasnik preduzeća je g-din Miodrag Kustudić koji već više godina živi u Španiji gde je primena ovih novih proizvoda postala značajna.

Novi proizvodi preduzeća StiroFert su apsolutno u trendu sa današnjim načinom gradnje gde su u prvom planu štednja energije, ekologija i prihvatljiva cena i brzina gradnje.

StiroFert konstrukcije u zavisnosti od raspona i debljine su lakše od 100-300kg/m u ondosu na postojeće sisteme međuspratnih konstrukcija.